2013. március 4., hétfő

Storm of Emotions - 15.fejezet



B
eckett nem sokat aludt az elmúlt éjszaka, de úgy vélte, hogy ettől rosszabb nem lehet. Míg el nem nyomta az álom csak arra az elmúlt pár nap eseményeire tudott gondolni. Újból és újból sorba vett mindent. Egész addig, amíg másnap reggel meg nem látta az asztalán felhalmozódott papírmunkát. „Ez is egy módja a gondolataim elterelésének.” – törődött bele az előre láthatólag hosszúnak tűnő napba. Az ügyet lezárták, elkapták Brooke apját, aki vallomást tett és együtt működik a rendőrséggel a tárgyalása során.
Kate csapatából egyedül ő volt bent. Ryan és Esposito előző este egy délutánig tartó alvást és esti sörözést terveztek. Még Gates sem volt az irodájában, a rendőrség költségvetési konferenciájára volt hivatalos, így teljesen csendben és nyugalomban dolgozhatott. Nem ült mellette senki, hogy legalább nézze őt, és jelenlétével erősítse. Nagy sóhajt követően leült a székébe és próbált rendet varázsolni a káoszba. Teljesen átpakolta az irathalmokat, fontossági sorrendben felülről lefelé. Levette a legfelsőt, fáradtan megdörzsölte a homlokát és belekezdett. „367. számú gyilkossági ügy NYPD/12th ~ Ügyért felelős nyomozó: Kathrine Beckett, Jelvényszáma: 41319...”
Néhány óra és annál több kávé után Kate megkönnyebbülve nézett rá az utolsó asztalon lévő aktára. Megfogadta, hogyha végez, hazamegy és egy meleg fürdő után, ráveszi magát az alvásra. Kinyitotta az utolsó mappát, átnézte, hogy megvannak-e a szükséges jelentések és vizsgálati eredmények. Azonban a boncolási jegyzőkönyvről hiányzott Lanie pecsétje, anélkül pedig nem hivatalos és egy ellenőrzésnél elég nagy bajt okozhat. Kate az órájára pillantott. Pár percen belül négy, ha siet még lent találja Dr. Parish-t. Felpattant hát és szerencséjére kifogta, hogy a lift azon az emeleten is kinyílt, pont amikor odaért.
Lanie-t már nem találta meg, de a bonctermi asszisztens meghagyta, hogy szól majd a doktornőnek az ügyben és felküldi a nyomozóhoz. Kate megköszönte a segítséget, majd eljött. Nem igazán bánta, hogy nem tud belekezdeni az ügy iktatásába, mert így akkor mára végzett is és már csak a cuccaiért kell felmennie. A visszafelé úton nem volt szerencséje, hosszú percekig kellett várnia, már éppen elindult volna a lépcsők felé, amikor a lift csengetve megérkezett. Belépve megnyomta a kapitányság emeletének gombját és hátrébb lépett. A tiszt – aki néhány nappal korábban tanúja volt a Castle-el való veszekedés kibontakozásának – ismét belépett a liftbe. Biccentett a már bent ácsorgó nyomozónak, és hátat fordítva neki, megnyomta a kívánt emelet számát. Már éppen csukódott a lift ajtaja, amikor egy kéz nyúlt be, és állította meg azt. Amikor a két szárny újra kinyílt Castle jelent meg. A pocakos tiszt azonnal elsápadt.
- Igen! – bólintott Castle. – Jobban teszi, ha a másik lifttel megy. – vágta oda mogorván, majd eszébe jutott valami hatásosabb. – Vagy tudja mit?! Inkább lépcsőzzön egyet, magára fér!
- Castle, mit képzelsz? – kérte számon a nyomozó a hallottakat, miután a rendőrtiszt kedveszegetten, az ingjét igazgatva elkullogott a lépcső irányába.
- A kérdés inkább az – vágott vissza a férfi válaszra nem méltatva a kérdést. – hogy te mit képzelsz?! – amint becsukódott a lift ajtaja, azonnal megnyomta a Stop gombot. – Mégis mit gondolsz, ki vagy te? Hogy jössz te ahhoz, hogy megszabd, kivel járjak, és kivel nem?!
- Castle, örülnék ha nem állítanád meg állandóan a liftet, ha beszélni szeretnél velem. – sóhajtott a szemit forgatva Kate.
- Te kezdted! – Rick körbenéz a liftben. – És itt legalább nem tudsz faképnél hagyni. De ne térj el a tárgytól! Miért érzed tisztednek, hogy beleszólj, kivel járok?
- Oh szóval én szólok bele az életedbe? – vágott vissza most Kate. – Ha már itt járunk! Neked sem volt több jogod, hogy beszélj a húgommal!
Castle arca kisimult, ahogy visszagondolt arra a beszélgetésre a parkban, de ez csupán néhány pillanatig tartott és újra bekeményített. Beckett kihasználva ezt az alkalmat a férfi mellé lépett és elindította a liftet.
- Az istenért, Kate! Sírva hívott fel! – tárta szét a kezeit. – Mit kellett volna tennem? Hagytam volna magára?
- Nem. – bizonytalanodott el Beckett. – Persze, hogy nem.
- Te viszont kutakodtál, felkerested a barátnőmet és szimplán közölted vele, hogy jobb, ha távol tartja magát tőlem. – közölte felháborodva a férfi. A lift mindeközben felért és az ajtók kinyíltak mellettük. Castle kilépett, de folytatta mondanivalóját.
– Tudtommal nem vagy...nem vagy senkim, hogy megmondhasd, kivel járjak és kivel nem!
- Te tényleg azt hiszed, hogy veled olyan könnyű? – folytatta a civódást a nyomozó. – Szerinted mi az istenért szakítottam Demming-gel...vagy Josh-sal? Mert egyikük sem... – ha már belekezdett folytatnia kellett, nyelt egyet. – ...te voltál... – halkult el a hangja.
Az író döbbenten torpant meg. Kellett néhány másodperc, mire eljutott a tudatáig Kate szavainak értelme... Amint tudatára ébredt a szavak jelentésének, felcsillantak a szemei, és nagy önuralomra volt szüksége, hogy elrejtse önelégült mosolyát. Lassan megfordult.
- Hogy mondod, Kate? – hajolt közelebb. – Nem értettem semmit a motyogásodból.
Beckett vetett egy lesújtó pillantást a férfira. Természetesen nem hitte el, hogy nem hallotta őt.
- Annyira... – kezdte Kate, de elhallgatott. Legszívesebben valami olyasmivel folytatta volna, hogy „...idegesítő vagy!” vagy „...egy öntelt kisfiú tudsz lenni!”
- Hallgatlak, Kate! – Castle élvezte a helyzetet, hisz teljesen tisztában volt vele, hogy a nyomozó is érez iránta valamit, és ha ezt ennyire nehéz kimondania, akkor az bizony komoly lehet.
- ...szeretlek!
Az író először megdöbbent. Ma nem úgy kelt fel, hogy Kate Beckett szerelmet vall majd neki, ha bejön a kapitányságra. De a kezdeti döbbenetét, végtelen öröm váltotta fel.
- Na mi van, most nincs egy frappáns visszavágásod sem? – kérdezte sértődöttséget színlelve Kate, hiszen ettől azért több reakciót várt volna.
- De van! – mélyen Kate szemébe nézett, kezével végigsimított a derekán így húzva közelebb magához és megcsókolta. A csók elsöprő erejű volt. Két olyan emberé, akik már évek óta ismerik és szeretik egymást, de amit még önmaguknak sem mertek beismerni. Eddig a pillanatig. Most, hogy végre mindketten felvállalták érzéseiket, felszabadultan fedezhették fel a másikat. A szenvedély, ami fűtötte őket, a legkevésbé sem emlékeztetett arra az első "csókra", amit korábban átéltek figyelemelterelés gyanánt. Az ehhez képest csupán ártatlan puszinak volt nevezhető, függetlenül attól, hogy azóta jó néhány alkalommal okozott álmatlan éjszakát mindkettejük számára.
- Khm... – köszörülte meg a torkát a liftből nemrég kilépő lány.
Kate elhúzódott a férfitól és a hang irányába nézett.
- Beth! – lepődött meg, de ez boldog meglepődés volt. Nem hitte, hogy a húga ilyen hamar keresni fogja őt.
- Kate! – biccentett a lány, majd Rick-re mosolygott. – Castle!
- Te jó ég, de örülök neked. – Beckett ha akarta volna se tudta, volna leplezni boldogságát. Ahogy korábban a baj, úgy most az öröm jött csőstül. Észre sem vette, hogy a csókból kibontakozva, a keze automatikusan összekulcsolódott az író kezével.
- Csak beugrottam! – magyarázta Liz. – Moziba indultunk Liam-mel és gondoltam odaadom ezeket. – egy borítékot nyújtott át nővérének.
- Liam? – Kate csak ennyit hallott meg az egészből.
- Majd elmesélem. – mosolyodott el Liz és oldalazva elindult a lépcső felé.
- Feltétlen. És addig is vigyázz magadra!
A lány még egy utolsó huncut mosolyt lőtt Castle felé, majd eltűnt a lépcsőfolyosó ajtajában.
- Mit kaptál? – fogta körbe a nyomozó derekát Rick.
- Jegyeket – Kate megfordította az eddig fejjel lefelé tartott belépőket. – a vasárnap délutáni meccsre. – elmosolyodott, majd újra megcsókolta szerelmét.

16. (utolsó) fejezet ~ 03/05