2013. március 3., vasárnap

Storm of Emotions - 14.fejezet


B
eckett döbbenten meredt a húga után, aki ismét faképnél hagyta, már nem először a mai nap folyamán. És nem is a lány volt ez egyetlen, aki megtette.
- Kate. – szólította meg a felé lépő Ryan, de a nyomozó csak megrázta a fejét.
- Ne most! – vágta rá, és a húga után eredt. Először még úgy gondolta, hogy hagyja elmenni, de most már inkább úgy érezte, hogy hiba lenne. Meg kell magyaráznia, a húgának pedig meg kell értetnie, hogy miért tette, amit tett. Felkapta a kabátját a székről és a lépcső felé rohant. Remélte, hogy még időben eszmélt.
Az előcsarnokba érve ide-oda kapkodta a fejét, de már nem találta a lányt. Kilépett a verőfényes napsütésbe. Kellett pár pillanat, amíg szeme megszokta a fényt és szét tudott nézni jobbra, balra, majd újból megismételte, de sehol nem látta Liz-t. Jobb híján autóba szállt és sebességbe kapcsolt.
Mindeközben Liz – aki az előcsarnok egyik oszlopának dőlve állt, úgy hogy az eltakarja őt – azt figyelte, ahogy nővére utána rohan.
- Látod, Kate! – mondta halkan, majd ellökte magát az oszloptól. – Az a legnagyobb gond, hogy mindig azt akarod, hogy a tiéd legyen az utolsó szó...

Kate mereven figyelte az utat, de a gondolatai teljesen máshol jártak. Először az apja, aztán Castle, most pedig Liz. „Egyáltalán mit gondoltam, mit fogok neki mondani, ha netalántán mégis utolérem?” – vetette fel magában a kérdést. Szorosan markolta a kormányt, mintha csak azon múlna, hogy ne sírásban törjön ki. Egy könnycsepp gördült le az arcán. – „...hogy ez sokkal bonyolultabb?” – és ekkor elszorult a szíve. Vett egy nagy levegőt, de a könnycseppek csak kikívánkoztak, hiszen az apja is pont ezt mondta neki, amikor kérdőre vonta. Akkor kegyetlenül a fejéhez vágta, hogy mi lehet ebben annyira bonyolult. Nem hitt neki, csak a saját sértettsége számított, semmi más. Most pedig ugyanebben a kilátástalan helyzetben van. Akkor és ott úgy gondolta, egyszerű a dolog. Annyit várt volna az apjától, hogy megmondja már az elején: „Van egy testvéred, és kész.” De most már Kate is belátta, hogy ez nem ennyire egyszerű. Ő sem volt képes odaállni a húga elé és szemrebbenés nélkül megmondani, hogy „Van egy nővéred, és kész.” Most már azt sem tudta volna megmondani, hogy mit is képzelt, amikor eltitkolta ezt az egészet, hiszen sehogy nem végződhetett jól. „És akkor Castle-ről már ne is beszéljünk...” – megrázta a fejét, hogy ezzel kissé összeszedje magát és a szomorúság mellett egy másik érzés bukott fel benne. A düh. „Mi a francot képzelt magáról Castle, amikor beszélt a húgommal?!” – gondolta. Biztos volt, benne, hogy a liftben történtek után semmi jót nem tudott róla mondani, így jobb híján – ha teljesen nem – kicsit másra tudta hárítani a felelősséget. „Mindig mindenbe bele kell szólnia...”
Egész idáig észre sem vette, hogy merre megy, amíg le nem parkolt az apja háza előtt. Belenézett a visszapillantó tükörbe. Már alig látszott, hogy sírt, de még néhány percig csak ült bent az autóban és azon gondolkodott, hogy bemenjen-e egyáltalán.
Végül erőt vett magán, kiszállt és bekopogott. Kate haragudott az apjára, de most viszont közel sem a düh vezette hozzá. Jim ajtót nyitott.
- Katie – megkönnyebbülés hallatszott a férfi hangjából.
- Itt a lehetőség, hogy megmagyarázd, miért is volt annyira bonyolult. – vágott köszönés nélkül a közepébe.
Adni akart az apjának egy esélyt, hogy megmagyarázza a dolgokat, de inkább csak azért, hogy úgy érezhesse, ő is megérdemelhet még egy esélyt Liz-től.
- Gyere, igyunk egy teát. – invitáltba be az apja.
Kate nyelve hegyén már ott volt a nemleges válasz, de végül vett egy mély levegőt és belépett a házba, majd rögtön a konyhába vette az irányt...

***
Beckett fáradtan lépett ki a liftből és búskomoran ment az asztalához. Letette a kabátját és leült. Az apjával való beszélgetés után már csak mérhetetlen lelkiismeret furdalást érzett. Azért is jött vissza a kapitányságra, hogy elterelje a figyelmét arról az érzelmi viharról, ami most benne dúl. Egész úton az apja járt az eszében, próbálta magában helyre tenni a dolgokat és rá kellett jönnie, hogy nem haragszik annyira, mint azt ő szeretné. A liftben már Castle felé mentek el a gondolatai. Csapongott. Hol arra gondolt, hogy mit beszélhetett az író a húgával, hol pedig a hideg rázta, ahogy visszagondolt a férfi közelségére a liftben. Tagadhatatlanul szereti az írót. „Ez már nem számít.” – zárta rövidre magában, és ekkor vette csak észre, hogy a Liz-től kapott korongot forgatja a kezében. A fekete korong azóta az asztala dísze volt, hogy megkapta a húgától. Kissé ütött kopott néhol, de szívének egyik legszebb emlékét hordozta magában. Kate hatalmasat sóhajtott, amikor a lift csengetve kinyílt. Hirtelen odakapta a tekintetét. „Mit hittem? Ki lesz az?” – csalódottan látta, hogy csupán Esposito és Ryan kísérnek be egy ismerős fiatal lányt. Közelebb érve Javi továbbment a lánnyal a kihallgató felé, Kevin pedig megállt Kate asztala mellett.
- Meg van a privát szám tulajdonosa, aki az edzőt hívogatta. – mondta a férfi. Tudta, hogy felesleges lenne most megkérdeznie Beckett-től, hogy jól van-e vagy akar-e egyáltalán munkával foglalkozni. Minden az arcára volt írva.
- Ez nagyszerű. – nyugtázta a nyomozó egy bólintással. – És ki az?
- Brooke McGintie.
- Hogy mi? – ocsúdott fel Kate. – Brooke? A csapatból?
- Úgy tűnik.
- Mondjuk az, nem meglepő, hogy meg volt neki Emerson száma, de miért hívogatta ennyiszer? – gondolta végig az eseményeket Beckett, így végre egy kicsit elterelődtek a gondolatai. – És főleg miért rejtett számról? – nézett fel társára.
- Ezért hoztuk be. – Ryan a kihallgató felé intett, aminek az ajtajában Espo állt. – Ha szeretnéd, beszélj vele te!
- Persze. – vágta rá Kate, és felpattant. – Megyek.
Brooke a szája szélét rágta és a pulcsija ujját húzgálta, amikor Kate belépett a kihallgatóba. A nyomozó nem gondolkodott, hogy leüljön-e, mert nem érzett magában annyi erőt, hogy az ismerős lánnyal szemben pszichológia módszereket használjon.
- Szia, Brooke – köszönt kedvesen.
- Nem öltem meg senkit, Kate! – tört ki a lány az előbbi mélabúból.
- Rendben. Nyugodj meg! - Beckett letette az asztalra – az eddig a kezében tartott – mobiltelefont. – Ez a tiéd, igaz? – a készülék rózsaszín és lila színben fénylett.
A lány nem mondott semmit, csak összefonta maga előtt a kezeit.
- Brooke, ha nem segítesz, nem fogok tudni hinni neked. – Beckett hangja meglepő nyugodtságot árasztott előző állapotához képest. – Segíteni pedig még kevésbé tudok.
- Az enyém a mobil.
- Rendben. – bólintott a nyomozó. – Kétséget kizáróan erről a telefonról hívogatták Emerson edzőt. Miért kerested őt ennyiszer?
- Nem. – rázta meg a fejét Brooke. – Ennek az egésznek nem szabadott volna így történnie. – a hangjából áradt a kétségbeesés.
- Brooke, az edző kikezdett veled?
- Mi? – a lány Kate-re kapta a tekintetét. – Nem! Nem kellettem neki! – most már félrepillantott, mint aki szégyelli magát.
Beckett számára világos lett, hogy ki érzett többet ki iránt. Nagy levegőt vett és úgy folytatta.
- Visszautasított, és ez feldühített téged?
A lány újra csak megrázta a fejét. Egyre kisebbre húzta össze magát a székben, és a körmeit kezdte rágni.
- Brooke, figyelj rám! – Kate megvárta, amíg a lány ránéz. – A hallgatás a legrosszabb, amit tehetsz ebben a helyzetben. Bízz bennem, és mondj el mindent, amit tudsz.
- Én... – kezdte elcsukló hangon és letörölte az arcán végigfolyó kövér könnycseppet. - ...csak sírtam...mint egy óvodás...és az el nem küldött leveleket olvasgattam... – Kate figyelt a lány minden szavára és rezdülésére. - ...apának nem is kellett volna otthon lennie...dolgoznia kellett volna! – Brooke a két tenyerébe temette az arcát. – Nagyon dühös lett!
- Bántott téged? – vágott közbe Kate. Úgy érezte, hogy ezt meg kell kérdeznie.
- Nem. – jött a határozott válasz, majd a lány újra sírásban tört ki. – A leveleimet név és címzett nélkül írtam, hisz sosem küldtem volna el, így hazudtam neki...azt hazudtam, hogy az edző kezdett ki velem. – sírta egyre keservesebben.
Beckett hátrapillantott a tükör felé. Tudta, hogy Espo és Ryan onnan figyelnek.
- Hol van most az apád, Brooke? – fordult vissza a lányhoz.
- A Brooklyn-i irodájában van, nem láttam azóta. Hamarabb szólnom kellett volna, igaz? – a lány szája ismét sírásra görbült.
- Meglehet. – állt fel Kate. – Talán, amikor apád megfenyegette a húgomat.
- Az nem apám volt... – sütötte le a szemét Brooke, de a felismerést követően felkapta. – Liz a húgod?
- Te írtad azt a levelet? – emelte fel a hangját Beckett.
- Csak próbáltam helyrehozni amit...
Kate agyát először elöntötte a harag, hogy mennyire egy felelőtlen kis csitri miatt tudta veszélyben a húgát, de ahogy jobban belegondolt rájött, hogy a levél nélkül viszont nagyon sok minden meg sem történt volna. Olyan dolgok, amikért viszont hálás volt. Ezt azonban nem mondhatta meg Brooke-nak, így csak szó nélkül kijött.

15.fejezet ~ 03/04